Гравець лондонського «Арсенала» Олександр Зінченко розповів про те, як відреагував на початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

24 лютого 2022 року життя кожного українця докорінно змінилося через початок повномасштабного вторгнення Росії. Зінченко зустрів цей момент в Англії, оскільки він на той момент був гравцем «Манчестер Сіті».

Українець розповів про свої емоції після початку вторгнення.

«Було нелегко звикнути до цього. Всім футболістам, які грали за кордоном, було важко знаходитися далеко від домівки й бачити всі ці страшні речі.

Я дуже добре пам’ятаю перші тижні. Я просто втратив голову. Я не знав, де я. Я не знав, куди їду. Я був ніби в космосі. Я не міг повірити, що це сталося. Але врешті-решт, є два варіанти: ти залишаєшся в космосі або ти робиш все можливе, щоб допомогти своїй країні, українському народу. Ти маєш представляти свою країну якомога краще.

Такою була розмова між футболістами, які грали за кордоном і за національну збірну. Це було моє рішення йти далі, робити все можливе та допомагати, бо я знаю, що буду набагато кориснішим для країни і для народу тут, аніж там. Але я дуже хочу бути в Україні», — розповів Зінченко в інтерв’ю Пірсу Моргану.