Форвард збірної України Артем Довбик може змінити клуб ще до кінця червня. СК «Дніпро-1» готовий до продажу свого лідера.

У послугах українського бомбардира зацікавлені кілька європейських клубів, повідомляє Daily Mail.

За підсумками сезону 2022/2023 Артем Довбик став найкращим нападником української Прем’єр-ліги (УПЛ). На рахунку футболіста «Дніпра-1» опинилося 24 забиті м’ячі. Найближчий конкурент відстав від лідера на 11 голів.

Куди може піти Довбик?

Форвард давно хоче спробувати сили в одній із європейських команд. «Дніпро-1» не збирається утримувати свого головного бомбардира. Бюджет команди буде скорочено перед новим сезоном, клуб продасть кілька футболістів. За Довбика «Дніпро-1» може отримати до 20 млн євро.

Стабільний інтерес до форварда виявляють клуби з Туреччини та Італії. Нещодавно до них додався англійський «Тоттенгем». Лідер команди Харрі Кейн незабаром поїде з Лондона, йому вже шукають заміну. Керівництво «шпор» прийняло рішення підписати контракти з кількома нападниками, які матимуть шанс проявити себе в команді. Одним із них має стати Артем Довбик.

«Тоттенгем» планує направити «Дніпру-1» офіційну пропозицію щодо трансферу українського форварда вже наступного тижня. Між Довбиком та керівництвом клубу існує домовленість про те, що відходу Артема до закордонного клубу не перешкоджатимуть.