Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров поділився очікуваннями від майбутнього товариського поєдинку проти збірної Німеччини.

– Дуже важливо підготуватися до офіційних поєдинків. Для України в будь-якій грі стоїть питання результату. Але ми не маємо багато часу, тож будемо розглядати цю гру як підготовку до офіційних матчів.

Хочу подякувати Німеччині – одній із країн, які найбільше допомагають Україні під час війни. Для нас велика честь бути тут і проводити ювілейний матч (це буде 1000 матч для Бундестім — прим.). Футбол дає людям у нашій країні емоції, які ми дещо втратили, споглядаючи новини, те, що відбуваються на війні. Я сказав гравцям, що ми повинні дати емоції нашим людям, щоб підтримати їх, повинні показати наш характер на полі.

– Що для збірної України значить кваліфікація на Євро-2024?
– Ми всі віримо в те, що зможемо кваліфікуватися. Ми маємо дуже важку групу, ми вже розпочали виступ у ній. Знову ж таки, важливо, що ми представляємо Україну в Європі. Дуже важливо концентруватися на кожному матчі, намагатися в кожній грі брати очки, рухатися крок за кроком.

– Розкажіть про своїх асистентів. 
–  Зі всіма фахівцями, я працював в Аль-Айні, а також Гліб Платов.

– Робота у збірній та клубі відрізняються. 
– Я згоден, це інша робота. Але це робота на збірну України. Будь-який фахівець із України не відмовився б від неї. Я пишаюся тим, що працюю на Україну. Зроблю все, що в моїх силах.

– Ви працювали два роки в Еміратах. Яка була головна причина вашого повернення в Україну ?
–  Я хотів повернутися в Україну. Я працював шість років за кордоном, звичайно, це було цікаво. У будь-якому випадку, моє серце з Україною, тож у цей період я вирішив повернутися та працювати в національній збірній.

Поєдинок Німеччиа – Україна відубеться 12 червня в Бремені. Початок о 19.00.