Новини

Буряк: Залишилося тільки взяти на роботу двох футболістів «Шахтаря»

Екс-тренер Динамо і Збірної України Леонід Йосипович Буряк прокоментував для видання Sportnews.com.ua доцільність призначення Луческу на посаду.

— Я, звичайно, до цього ставлюся дуже негативно. Але знову-таки, я нічого не вирішую, це рішення президента клубу. Я думаю, що тільки час все покаже, наскільки це правдоподібно, наскільки це актуально і наскільки це піде на користь клубу.

Ваші думки з приводу того, як далі будуть себе вести вболівальники клубу?

— Я розумію настрій уболівальників, я теж не сприймаю це призначення. Як було в один час? Ми ж не можемо змусити фанатів любити московський «Спартак». Тому що вже склалися певні традиції протистоянь між «Спартаком» і київським «Динамо». У цій ситуації, залишилося тільки взяти на роботу двох футболістів «Шахтаря» і тоді ситуація загостриться ще більше.

Рішення призначити Луческу — це «плювок» у бік уболівальників Динамо чи як Ви вважаєте?

— Президент клубу, звичайно, наводить приклади, з якими не можна не погодитися. Той же самий Антоніо Конте очолював «Ювентус», а найстрашніше для «Ювентуса» — це «Інтер». А потім через якийсь час Конте стає тренером «Інтера». Плюс до всього, зараз ніхто вже не говорить про Ракицького, ніхто не говорить про те, що багато українських футболістів грає в Росії. Ця грань вже стирається потроху. Безумовно, про це потрібно говорити, але я і мізками і всім нутром розумію, що це неправильно. Але я нічого не можу з цим вдіяти. Мірча Луческу — це людина, яка все життя не зовсім доброзичливо відгукувалась про Валерія Васильовича Лобановського, і скільки разів він поливав брудом київське «Динамо». Я цього щиро не розумію, мені навіть важко на цю тему говорити. Протягом довгого часу ця людина працювала в Донецьку. Було безліч ігор з «Динамо» — були і виграші і програші, але тим не менш, його думка про клуб, про федерацію, про керівників — воно вкрите не зовсім нормальними висловлюваннями.

Проте, Ігор Суркіс прийняв рішення зупинитися саме на Мірчі Луческу…

— Президент як сказав? Це нова сторінка. Я бачу по Ігорю Михайловичу, що він дуже горить цим, він хоче, він переживає за команду, і його слова останні після програшу «Колосу»: «Я не розумію, як ми будемо грати кваліфікацію Ліги Чемпіонів». Якщо не буде якихось вливань і не буде придбань, хоча б точкових — два-три людини на позиції, звичайно складно буде подолати кваліфікацію. Тому що, я вже неодноразово про це говорив, футбол в Лізі Чемпіонів і футбол в Лізі Європи різний. Наші футболісти іноді не готові грати: різні швидкості, різні темпи, сприйняття всього цього. Звичайно, це складно все переварити. Може бути, у Луческу є чарівна паличка, він нею змахне і все полетить, але я до цього всього ставлюся негативно.

sportnews

Recent Posts

Збірна України виступить на чемпіонаті світу з естафетного бігу-2024

4-5 травня на Багамах відбудеться світова першість з естафетного бігу. Як повідомляє ФЛАУ, на цих змаганнях…

11 минут ago

Довбик найближчим часом продовжить контракт із Жироною

Найближчим часом український нападник іспанської Жирони Артем Довбик підпише зі своїм клубом новий контракт, в…

33 минуты ago

Колишній чемпіон світу назвав переможця бою Усик — Ф’юрі

Ексчемпіон світу Лоуренс Околі дав свій прогноз на прийдешній бій між Олександром Усиком та Тайсоном…

1 час ago

Визначилися суперники збірної України у відборі на юнацьке Євро

Стали відомі суперники юнацької збірної України U-19 у відборі на Євро-2025. Напередодні в Ньйоні відбулася…

2 часа ago

Леоненко висловився про можливу відставку Максимова з Дніпра-1

Колишній гравець "Динамо" та збірної України Віктор Леоненко поділився думками щодо можливої відставки Юрія Максимова…

2 часа ago

Христич прокоментував перемогу збірної України на чемпіонаті світу

Головний тренер збірної України з хокею Дмитро Христич поділився думками щодо перемоги команди на чемпіонаті…

3 часа ago