Відомий український футбольний журналіст Ігор Циганик поділився інформацією про трансферні плани Шахтаря і назвав трьох гравців «гірників», які влітку покинуть склад чемпіона України.

Циганик заявив, що «Шахтар» продасть Миколу Матвієнка та Анатолія Трубіна, а також не буде продовжувати оренду Лукаса Тейлора.

«Я можу сказати, що будуть торгувати Матвієнка, тому що потрібні гроші. Торгуватимуть Трубіна, тому що він не хоче підписувати контракт.

Думаю, що піде з команди Лукас Тейлор — це невдале придбання», — сказав Циганик в авторському шоу на ютубі.

  • Трубін зіграв 28 поєдинків у нинішньому сезоні УПЛ, у 14-ти з яких він не пропускав голи. Контракт гравця з клубом діє до 30 червня 2024 року. Transfermarkt оцінює воротаря в 18 мільйонів євро.
  • Матвієнко зіграв у сезоні УПЛ 2022/2023 28 матчів, у яких забив два голи і зробив три результативні передачі. Його угода з Шахтарем діє до 31 грудня 2027 року. Transfermarkt оцінює українця в 18 мільйонів євро.
  • Лукас Тейлор зіграв у цьому сезоні УПЛ десять зустрічей, у яких забив один гол і відзначився одним асистом. Орендна угода бразильця, який належить ПАОКу, діє до кінця поточного місяця. Transfermarkt оцінює захисника в один мільйон євро.