Заслужений тренер України Олександр Іщенко впевнений, що якщо не звернути належну увагу і не змінити підхід до розвитку дитячого футтболу в Україні уже зараз, через якихось три-чотири роки на нас чекає великий провал. Про це іщенко розповів в інтерв’ю сайту FootBoom.
В основі невтішного прогнозу лежить, як багаторічний досвід Олександра Олексійовича, так і свіжа інформація, отримана від відвідування престижного турніру в Італії. У змаганні брали участь 16 колективів, серед яких була і команда Динамо U14 (хлопці 2009 року народження).
«Наш дитячо-юнацький футбол здає позиції, його рівень став нижчим, ніж був три роки тому. Тому участь у міжнародних турнірах — це життєва необхідність, щоб ми втрималися і змогли конкурувати. Бо можемо потрапити в яму і десь через 3-4, максимум 5 років виявиться великий розрив між українськими клубами та європейськими», — сказав Іщенко.
Юні динамівці програли три матчі в групі (італійському «Ювентусу» та бразильському «Фламенго» — по 0:2, а також місцевому «Удінезе» — 0:1), а у втішному матчі втратили перемогу в грі з японським Токіо — 2:3.