Новини

Не всі готові: чому УПЛ не повернеться на Setanta Sports

Новообраний президент Української Прем’єр-ліги Євген Дикий розповів, чому клуби не прийняли пропозиція Setanta Sports щодо трансляції матчів.

Перед нинішнім сезоном УПЛ Setanta Sports стала офіційним транслятором УПЛ. Щоправда, п’ять клубів відмовилися від послуг Setanta Sports та фактично зірвали створення єдиного телепулу.

Згодом Setanta Sports оголосила, що не буде показувати матчі УПЛ після сезону 2022/23. Проте, телекомпанія запропонувала 6 млн доларів за покупку прав на трансляції всіх команд УПЛ. Тим не менш, клуби з цим не погодилися і вирішили створити власну ОТТ-платформу.

Євген Дикий розповів про те, чому Setanta Sports прийшла з новою пропозицією та чому її було відхилено.

«Якщо повернутися назад – після змін до Закону України «Про фізичну культуру та спорт», то всі права перейшли до футбольних клубів. Тобто потрібно було заново узгоджувати всі юридичні моменти з компанією Setanta, бо після прийняття закону права цієї п’ятірки не були передані до УПЛ. Тому на цей сезон у нас були права лише 11 клубів, у зв’язку з чим Setanta, розуміючи, що у них немає пулу, за який вони робили пропозицію – вони відізвали її.

Проте вони сказали, що залишаються відкритими до конструктивного діалогу. Якщо в нас все ж таки буде юридично підтверджений цей телепул, а всі права клуби передадуть УПЛ – то вони готові підтвердити цю пропозицію, яка була минулого сезону», — заявив Дикий YouTube-каналу «ТаТоТаке».

«Не всі готові. Знову розуміємо, що немає єдиного пулу. Є певні клуби, які не підуть на Setanta. Також повинні розуміти, що для якісної пропозиції того чи іншого бродкастера – він повинен розуміти кількість та якість цих футбольних клубів, за які вони платитимуть певні кошти».

antonio

Recent Posts

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

3 часа ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

5 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

8 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

23 часа ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

24 часа ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

1 день ago