Головний тренер «Інгульця» Сергій Ковалець заявив, що клуб підтримує розширення УПЛ, але зі інших умов.

Однією з найбільших новин цього тижня в українському футболі є можливе збільшення кількості учасників УПЛ з наступного сезону. За чутками, ФК «Львів» пропонує розширити чемпіонат до 20 команд.

«Дніпро-1» та «Верес» вже виразили свою незгоду з таким концептом. А «Інгулець», навпаки, не проти розширення УПЛ. Щоправда, до 18 команд.

«Ми спілкувалися на цю тему із президентом нашого клубу Олександром Поворознюком і виявилися одностайними у думці, що назріла необхідність у збільшенні команд в УПЛ. Вважаємо, що найоптимальнішою за можливого розширення була б кількість у 18 команд.

Абстрагуючись від того, що ми начебто є особами зацікавленими, хочемо висловити свої міркування щодо даної теми. Зрозуміло, що зараз наша країна переживає важкі часи, але незважаючи на це, чемпіонат України досить цікавий. От, скажімо, варто було «Чорноморцеві» здобути перемогу у Києві над «Динамо», як команда віддалилася від небезпечної зони і піднялася на 9-е місце.

Це зайвий раз доводить, що у нашому футболі є конкурентоспроможні колективи. Тож вважаємо, що кількість з 18 учасників давала б змогу ще більше мати таких безкомпромісних матчів, ефективно розвиватися нашому національному чемпіонату — і любителям футболу точно не довелося б сумувати», — розповів Сергій Ковалець UA-Футбол.