Новини

Народний депутат прокоментувала бойкот Україною чемпіонату світу

Відома в минулому легкоатлетка, а зараз народний депутат України Ольга Саладуха відреагувала на бойкот Україною чемпіонату світу з тхеквондо.

В середу стало відомо, що збірна України не візьме участь у чемпіонаті світу з тхеквондо через допуск російських та білоруських спортсменів.

Саладуха вважає, що необхідно не бойкотувати змагання, а переконувати міжнародні федерації не допускати росіян та білорусів.

«Збірна України з тхеквондо пропустить чемпіонат світу через допуск росіян і білорусів. Це чергова наша національна збірна, яка бойкотує масштабні міжнародні змагання через участь там агресорів. Як бачимо, попередні демарші збірних з різних видів спорту на ситуацію суттєво не впливають. Нема українців – нема проблеми?! Так, очевидно, вважають різні «не чисті на руку та совість» федерації, організатори.

Що цікаво, у світовій першості візьмуть участь і російські військовослужбовці. Аналогічна ситуація мала місце і на чемпіонаті світу з дзюдо, де під нейтральним прапором також брали участь росіяни, причетні до армії. Все це попри відповідні рекомендації міжнародним федераціям від МОК.

Маємо на рівні усіх відомств втручатися в ситуацію, допомагати українським федераціям переконувати організаторів таких змагань у шкідливості їхньої позиції. Допуск росіян, білорусів, а надто військових з цих держав навіть під нейтральним прапором є підтримкою вбивств та руйнувань в Україні. І відповідальність за це має відчути кожен спортивний функціонер у світі, який обирає співпрацю з агресором. Також маємо вимагати пояснень по суті ганебної ситуації від МОК, міжнародних федерацій.

Бо просто мовчки толерувати бойкот змагань українцями – це послаблювати наше спортивне майбутнє, яке і так потерпає від російської агресії. Ініціюватиму розгляд відповідного питання на найближчому засіданні Комітету ВР з питань молоді і спорту. Будемо з колегами визначати механізми, як допомагати українським спортсменам перемагати, а не уникати змагань!

Наше майбутнє – в нашій силі та перемозі на всіх фронтах!» — написала Саладуха на своїй сторінці у Facebook.

antonio

Recent Posts

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

10 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

11 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

12 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

16 часов ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

1 день ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

1 день ago