Груповий етап Євро-2020 в самому розпалі: всі команди вже провели як мінімум по одному (а більшість — уже по два) матчу на турнірі.

Акцію руху BLM з 24-команд-учасниць турніру підтримали тільки шість. Вставали на одне коліно перед стартом матчу команди Бельгії, Англії, Шотландії, Туреччини, Уельсу та Швейцарії.

При цьому перед обома матчами вставали на коліно тільки три команди — Англія, Уельс і Бельгія. Ще три збірні підтримали акцію тільки в тому матчі, де зустрічалися з однією з названої вище трійці.

Причини відмови інших команд підтримувати акцію різні. Французи вважають, що вставати на коліно має сенс тільки в тому випадку, якщо це будуть робити всі команди-учасниці турніру. Чехія вирішила підтримати боротьбу з расизмом в інший спосіб — вказати на нашивку «Respect» на своїх футболках перед початком матчу.

У деяких країнах до акції поставилися негативно. У Санкт-Петербурзі російські вболівальники перед матчем з Бельгією освистали команду-суперника, що встала на коліно.

А збірній Угорщини вставати на коліно заборонила місцева федерація футболу. Проти підтримки BLM висловився прем’єр-міністр країни Віктор Орбан:

«Угорці схиляють коліно в трьох випадках: перед Богом, перед батьківщиною і коли просять руки своєї коханої. Схиляння коліна винайдено країнами, які володіли рабами, а ми ніколи цим не займалися, тому не бачимо важливості цього».