Журналіст Ігор Циганик стверджує, що лідери Прем’єр-Ліги не хочуть мати систему VAR на своїх матчах.

Питання суддівських помилок та використання системи ВАР дедалі частіше виникає на тлі боротьби між «Шахтарем» та «Дніпром-1» за чемпіонський титул. Розмови пожвавилися після того, як не було зараховано гол «Минаю» у матчі 24-го туру УПЛ проти «Шахтаря».

Напередодні з’явилася інформація від проєкту «ТаТоТаке» щодо того, що VAR буде присутнім на решті матчів «Шахтаря» та «Дніпра-1» цього сезону. Тим не менш, Ігор Циганик заявив. що клуби насправді не зацікавлені у використанні VAR.

«Перший великий кіпіш стався на матчі «Минай» — «Шахтар». Як не зарахувати цей гол? Всі говорять про VAR, але причому тут VAR, там три арбітри, як вони могли так помилитись? Саме питання до того, що бачили арбітри, там м’яч залетів на півметра у ворота. Як можна було не побачити гол? Наскільки я пам’ятаю, то такого ще не було. Це помилка, яка може визначити долю чемпіонства.

Я зараз розповім чому не було VAR на цьому матчі. Жоден з лідерів українського футболу не хоче, щоб на їхніх матчах працював VAR. Тому що відсутність VAR — це момент для маніпуляції. І «Шахтар» в наступному турі за це постраждав, коли не зарахували чистий, на мою думку, гол Зубкова. І це проблема не арбітра, а проблема, що лідери УПЛ не горять бажанням, щоб на їхніх матчах працював VAR», — сказав журналіст.