Олімпійський чемпіон Токіо-2020 та народний депутат України Жан Беленюк висловив своє незадоволення подвійними стандартами в питанні допуску спортсменів до змагань, в яких беруть участь росіяни і білоруси.

Нещодавно Міністерство молоді та спорту України оприлюднило наказ, згідно з яким українським спортсменам заборонялося брати участь в змаганнях, де присутні росіяни та білоруси.

Таким чином, національна збірна України з футболу повинна була б знятися з кваліфікації на Євро-2024, оскільки збірна білорусі також бере участь в турнірі. Тим не менше, збірна України не знялася зі змагань.

Беленюк надіслав звернення до Міністерства, щоб отримати причини допуску збірної до відбору на Євро-2024. Міністерство обґрунтувало дозвіл неможливістю очної зустрічі з білорусами.

Беленюк залишився незадоволеним такою відповіддю.

«В мене не має інформації щодо тексту звернення Української асоціації футболу до Мінмолодьспорту, проте можемо тільки здогадуватись, які сильні аргументи привела УАФ, що національна збірна з футболу буде брати участь у відборі на Чемпіонаті Європи-2024, і Міністерство цю інформацію взяло до відома, фактично дозволивши брати участь у змаганнях, у порушення свого ж наказу. Цікаво, що судячи з тексту листа, це була вже друга відповідь, можу лише припустити, що у першій відповіді була відмова».