Колишній чемпіон світу в надважкій вазі Ентоні Джошуа (25-3, 22 ко), який двічі поспіль поступився українцю Олександру Усику, зізнався, що боїться опинитися в інвалідному візку після завершення боксерської кар’єри. Саме здоров’я уродженець Вотфорда назвав своєю головною спадщиною після того, як він піде з професійного спорту.

Про це Джошуа заявив в інтерв’ю авторитетному виданню Mens Health. Британець, який у грудні має намір вийти на ринг проти американського нокаутера Деонтея Вайлдера (43-2-1, 42 КО), зазначив, що не хоче повторювати долі багатьох боксерів, які з роками страждають від наслідків боїв.

«У боксі люди ходять до спортзалу однією дорогою, і небагато йдуть з нього тій самі. Через травми і те, через що вони проходять. Я хочу, щоб моя спадщина була такою: я пішов здоровим. Уявіть мене у віці 50 або 60 років в інвалідному візку – абсолютного роздавленого через травми, які я отримав. Моя спадщина повинна бути такою, щоб у старості я все ще був здоровим і свіжим… Я хочу, щоб люди говорили: «Ого, він все ще добре виглядає, він все ще стежить за собою». Ось це спадщина», — сказав Ентоні.