Спортивне агентство Skills Challenge Entertainment із Саудівської Аравії хоче провести у грудні турнір у суперважкій вазі, в якому візьмуть участь Олександр Усик (20-0, 13 KO), Тайсон Ф’юрі (33-0-1, 24 KO), Ентоні Джошуа (25- 3, 22 KO) та Деонтей Вайлдер (3-2-1, 42 KO).

Але глава боксерського відділу Skills Challenge Entertainment Амер Абдалла застеріг їх від проміжних поєдинків, сказавши, що поразка може дискваліфікувати будь-якого з цих бійців із турніру в Саудівській Аравії.

«Часу ще багато, зараз травень і до грудня дуже багато. Ці хлопці мають залишатися активними і ці хлопці можуть отримати травми», – сказав Абдалла в інтерв’ю IFL TV.

Тайсон Ф’юрі, Олександр Усик, Ентоні Джошуа, Деонтей Вайлдер. Фото: Google

За словами функціонера, поганий виступ якогось із боксерів до грудня не вплине на їхню участь у турнірі в Саудівській Аравії, а от у разі поразки їм доведеться забути про мега-турнір.

«А раптом, не дай Боже, трапиться ситуація, коли один із цих хлопців програє.

Я не сказав би, що поганий виступ призведе до їх дискваліфікації, але поразка, швидше за все, дискваліфікує їх. Ось чому всі мають бути дуже обережними у своїх діях».

Також Абдалла заявив, що організатори турніру зроблять таку пропозицію, до якої боксери мають правильно підійти з усією серйозністю.

«Принц Халід любить хорошу історію та підготовку до бою, і кожен бій, про який ми говоримо, має таку підготовку. Спорт виграє, коли відбуваються такі бої.

Але що станеться, якщо хлопець програє, якщо вони битимуться в червні чи липні, чи буде історія, щоб її розвинути… швидше за все, ні».

За словами представника Skills Challenge Entertainment, глядачі хочуть побачити в Саудівській Аравії найкращих боксерів сучасності у надважкій вазі і, якщо хтось програє до початку цього турніру, ефект шоу вже буде не той.

«Усі хочуть побачити найкращого Деонтея проти найкращого Джошуа, всі хочуть побачити непереможеного Ф’юрі проти непереможеного Усика, ось чого хочуть люди.

Що якщо Усик проведе обов’язковий захист, а Дюбуа переможе його, тепер це вже не безперечний чемпіон, чи матиме це таку ж цінність?»