Легендарний футболіст збірної Нідерландів, Аякса, Арсеналу і Барселони Марк Овермарс кілька місяців тому переніс інсульт, але він як і раніше професійно активний.

У грудні 2022 року Марк Овермарс переніс інсульт. Незважаючи на це, він не уявляє себе без роботи. В інтерв’ю Het LaatsteNieuws легенда збірної Нідерландів розповів, який вигляд має його життя після хвороби.

«Мені потрібно віддихатися, коли я багато говорю, і мені потрібна енергія, щоб зосередитися», — зізнався Овермарс.

Також нідерландець поділився сумними новинами про своє серце.

«Моє серце мертве на 45%. Але ви не повинні мене жаліти. Я щаслива людина, мені просто потрібно розподіляти свою енергію якомога краще».

Незважаючи на проблеми зі здоров’ям, 50-річний Овермарс не думає про відпочинок. Зараз він є технічним директором бельгійського Антверпена.

Овермарс — легенда нідерландського футболу. Він 86 разів грав за збірну країни і забив 17 м’ячів. Двічі з Нідерландами доходив до півфіналу чемпіонатів Європи (2000, 2004).

У своїй клубній кар’єрі він представляв Аякс, Арсенал і Барселону. У 2004 році Овермарс оголосив про завершення кар’єри через травму коліна. Чотири роки потому він повернувся на поле на один сезон, щоб допомогти команді Гоу Ехед Іглз, в якій він починав свою кар’єру.