Президент всеросійської федерації художньої гімнастики (ВФХГ) Ірина Вінер у найкращих традиціях кремлівської пропаганди назвала позитивними санкції щодо рф. Член провладної партії «єдина росія» висловила абсурдну думку про те, що національні змагання країни-агресорки можна порівняти з чемпіонатами світу.

Про це Вінер, яка отримала п’ятирічну дискваліфікацію від міжнародної федерації, заявила в інтерв’ю пропагандистському телеканалу «Матч ТВ». Вона зазначила, що відсторонення росіян від міжнародних турнірів нібито сприяє зростанню майстерності спортсменів.

«Знаєте, навіть добре, що зараз у нас санкції. Раніше були Кубки світу, а зараз це Кубки найсильніших. На Кубках світу могли виступати дві дівчинки від країни, а на Кубку Найсильніших виступає дуже багато гімнасток – від регіонів, від клубів. Напруження боротьби було таким, що його можна порівняти тільки з чемпіонатом Європи чи навіть світу, тому що всі наші регіони привезли дуже сильні команди. Раніше могло бути лише двоє людей, і багато хто залишався в тіні. Тепер все на світлі – дуже багато змагань, відборів», – сказала Вінер.