Новини

«Ман Сіті виграє Лігу чемпіонів із Гвардіолою»: Селюк заявив, що шамани зняли прокляття з іспанського тренера

Після камбеку «Реала» та вильоту «Манчестер Сіті» у півфіналі минулорічної Ліги чемпіонів знову завірусилася історія про африканське прокляття Гвардіоли. Про чорну магію згадують кожного разу, коли містяни і Пеп залишаються без перемоги в ЛЧ. А напередодні півфіналу ЛЧ 2022/23 її знову підняли у інфопросторі.

Дмитро Селюк, колишній агент Яя Туре, прокоментував свої слова про прокляття шаманів, які не дозволять Хосепу Гвардіолі виграти Лігу чемпіонів з «Манчестер Сіті», допоки той не попросить вибачення перед футболістом.

«Можу сказати, що прокляття знято шаманами. Думаю, «Манчестер Сіті» виграє ЛЧ з Гвардіолою. Щоб не трапилося, вони очевидно зроблять це у найближчі три роки. Хочу попросити вибачення за це. Знаю, що Туре також відчуває цю гіркоту, тому що не бажає «Ман Сіті» нічого, окрім успіху», – сказав Селюк.

Сам же гравець прохолодно відреагував на цю цитату колишнього віце-президента «Таврії» та донецького «Металурга».

«ЗМІ цитують слова мого колишнього агента про «прокляття». Будь ласка, не асоціюйте мене з цією нісенітницею і ледачими стереотипами про африканські прокляття/ Цей чоловік не представляє мене. Посилення цих стереотипів шкідливе», – написав Яя у твіттері.

У чому суть?
У 2018 році Яя Туре залишив «Сіті» після завершення контракту. Тоді ж його агент Дмитро Селюк, який тривалий час вів інформаційну війну проти тренера, заговорив про шаманів.

«Бог все бачить. Коли ти поводишся з Яя, легендою клубу, таким чином, і не даєш йому можливості вийти на поле, то налаштовуєш проти себе всю Африку. Багато африканських уболівальників відвернулися від «Манчестер Сіті». І я впевнений, що багато африканських шаманів у майбутньому не дадуть Гвардіолі виграти Лігу чемпіонів. Це буде для нього як африканське прокляття. Життя покаже, правий я чи ні».

За словами Селюка, прокляття буде діяти, поки Гвардіола публічно не вибачиться перед Туре.

Селюк згадує прокляття після кожного вильоту «Манчестер Сіті» з Ліги чемпіонів

Одіозний агент раніше постійно підігрівав цю історію. Після вильоту від «Ліона» він запостив у твіттері картинку, як Яя Туре в образі шамана штрикає голкою ляльку вуду. Коли «Сіті» програв у фіналі Ліги чемпіонів «Челсі», Селюк знову вирішив позловтішатися з Пепа. Цього разу він підняв ставки та заявив, що прокляття можна зняти, якщо запросити Яя у свій тренерський штаб.

«Усі були впевнені у перемозі «Сіті». Вся Англія давала трофей Манчестеру, але ми побачили, що прокляття африканських шаманів діє. Щоб зняти прокляття, Гвардіола має запросити Яя Туре до свого штабу. З мене раніше сміялися, але сьогодні ми знову побачили, що Гвардіола проклятий. Ми ж пам’ятаємо ту ситуацію з Яя Туре, тому це прокляття діє вже 10 років.

Вітаю Романа Абрамовича та Марину Грановську з великою перемогою. Я дуже радий за них і аплодую їм стоячи. «Манчестер Сіті» теж міг сьогодні перемогти, але вони це зроблять тоді, коли Яя Туре повернуть у клуб».

Після епічного минулорічного матчу в Мадриді (англійці втратили путівку у фінал на останніх хвилинах гри) Селюк теж не втримався, щоб не вколоти Пепа.

«Ще у 2018 році я сказав, що Гвардіола не виграє жодної Ліги чемпіонів. Я не шаман, звісно. Вони знають, як це робиться. Але хочу сказати: коли на останній хвилині ти виграєш 1:0, а потім пропускаєш два – можна замислитись. Я багато років працюю з африканцями. Дуже добре знаю африканців, а вони мене. Тому з нами жартувати краще не треба».

Туре звинувачував Гвардіолу в расизмі, а потім писав лист з вибаченнями
Футболіст і тренер працювали разом ще в «Барселоні» – провели два сезони. Яя був незадоволений, що отримує мало ігрової практики, і перейшов в «Сіті». Потім розповів пресі, що з Гвардіолою він не говорив цілий рік.

У 2016 році Пеп приїхав в Манчестер – і Селюка прорвало. Агент так набрид тренеру своїми випадами, що Гвардіола відсторонив Туре від матчів, поки Дмитро не вибачиться. Просити вибачення довелося самому футболістові. А після завершення контракту з «Сіті» Туре дав інтерв’ю France Football, в якому звинуватив Пепа в поганому ставленні через колір шкіри.

«Пеп був жорстокий щодо мене. Думаєте, «Барселона» могла б так зробити з Іньєстою? І я задумався: а чи не через мій колір шкіри? У нього часто виникають проблеми з африканцями, куди б він не прийшов».

Пізніше він вибачився за свої слова – надіслав Пепу лист. Гвардіола не відповів.

З «Барселоною» Пеп взяв Лігу чемпіонів двічі. З «Баварією» та «Сіті» виграти трофей з різних причин поки не вдалося. Іспанець навіть повторив антирекорд Жозе Моуріньйо – вшосте у своїй кар’єрі програв півфінал ЛЧ.

Втім, навряд чи це справа рук шаманів. Дуже часто Пеп міг переграти сам себе. В цьому його головне прокляття.

sportnews

Recent Posts

Себастьян Самуельссон розкритикував Баха через Росію

Олімпійський чемпіон, шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон висловився про президентство Томаса Баха в Міжнародному олімпійському комітеті…

1 час ago

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

19 часов ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

1 день ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

1 день ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

1 день ago

Міжнародна спортивна федерація зберегла обмеження щодо росіян і білорусів

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) залишила обмеження щодо виступів російських та білоруських шахістів на міжнародних змаганнях,…

1 день ago