Ексклюзив

Саленко: Реал та Сіті влаштують гольову феєрію. Мілан з Інтером засушать гру

Найкращий бомбардир Чемпіонату світу з футболу 1994 року та ексгравець київського Динамо і низки європейський клубів, дав для sportnews.com.ua прогноз на перші матчі 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів.

Реал — Манчестер Сіті

— Говорити про фаворита в такому протистоянні важко. Як в першій грі, так і протистоянні вцілому, — розпочав розмову Саленко.

Манчестер Сіті зараз прагне стати і чемпіоном Англії, і підкорити нарешті Лігу Чемпіонів, але, говорити, що вони однозначно переможуть Реал, я би не став. Давайте пригадаємо минулий розіграш Ліги Чемпіонів. Тоді саме Реал вийшов переможцем півфінального протистояння (першу гру виграв Сіті 4:3, другу в додатковий час Реал 3:1,  — прим. автора). Хоча, фаворитом майже всі, як і зараз, вважали команду Пепа Гвардіоли.

До снаги цьому Реалу зупинити потяг під назвою Манчестер Сіти, який мчить без зупинок, тобто без поразок, вже 20 поєдинків поспіль у всіх турнірах?

— Перевага Реала в протистоянні з Манчестер Сіті в тому, що в Ла Лізі для них вже практично все втрачено. Тож, вони цілком і повністю будуть сконцентровані на грі проти англійців. В обох матчах. Чи перервуть вони безпрограшну серію Сіті? Не певен. В першому матчі, я би поставив на нічию.

Чи варто нам очікувати на гольову феєрію, подібну до минулорічної перестрілки між цими колективами?

— І Реал, і Манчестер Сіті яскраво виражено грають на атаку, а не від оборони. Виходячи з цього, відповідаючи на ваше питання, так, цілком вірогідно, що в Мадриді ми побачимо не один гол. Варто очікувати на яскраву гру та мінімум чотири м’ячі. Як я казав вже, прогнозую нічию. Наприклад 2:2 і гол від Ерлінга Голанда.

Мілан — Інтер

— Протистояння Мілана та Інтера — протистояння достойне фіналу Ліги Чемпіонів. Для мене загадка, хто кого подужає … Зараз обидва колективи, як на мене, знаходяться приблизно на одному рівні. На цей матч я б ставки робити не став. Такий матч просто потрібно дивитися та насолоджуватися. Єдине що, то я не думаю, що на Сан-Сіро в середу буде забито багато голів. 0:0 або 1:0 на користь однієї з команд.

— В цьому сезоні в рамках Серії А, Інтер двічі вигравав у Мілану 1:0 та 3:0. Чи не час россо-нері віддати боржок неро-адзурі?

— Повторюся, для мене цей матч — загадка. В цій грі ніхто не буде відкриватися та лізти вперед. Якщо Мілан і переможе, то максимум 1:0.

— Нині під питанням участь у грі одного з лідерів Мілану — Рафаеля Леау. Наскільки критичною може стати втрата португальця для колективу Стефано Піолі?

— Я би не став говорити, що Леау ключовий гравець. Мілан вирізняється своєю командною грою. В них немає яскраво вираженого лідера. Як і в Інтера, зрештою. В середу очікую на доволі в’ялу гру. Наостанок додам, що багато і в першому матчі, і в протистоянні загалом, буде значити, кому вдасться забити перший гол. Ми можемо стати свідками катеначчо, хто відзначиться першим, закриється і буде грати на втримання.

Віктор Глухенький для sportnews.com.ua

victor

Recent Posts

Руслан Ткаленко — переможець спринту на ЧУ з літнього біатлону

У Сянках на Львівщині продовжується першість України з літнього біатлону. Переможцем чоловічого спринту став Руслан…

1 час ago

Себастьян Самуельссон розкритикував Баха через Росію

Олімпійський чемпіон, шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон висловився про президентство Томаса Баха в Міжнародному олімпійському комітеті…

3 часа ago

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

21 час ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

1 день ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

1 день ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

1 день ago