Журналіст Віктор Вацко розповів, чому український форвард бельгійського клубу «Брюгге» Роман Яремчук не одержує достатньо ігрового часу:

«Мені підтвердило кілька джерел: у Яремчука сталася конфліктна ситуація з одним із керівників клубу – спортивним директором Вінсентом Маннартом. Маннарт має великі кадрові рішення щодо тренерських штабів, яких у «Брюгге» змінилося багато. Наскільки я розумію, Роман не грає з нефутбольних причин.

Звичайно, якби він виходив на ті кілька хвилин і забивав, можливо, було б інакше. Але забивав Яремчук востаннє у жовтні. З іншого боку, Яремчук такий форвард, якому потрібна довіра та підтримка. У «Генті» в нього це було, і він забивав багато.

Той самий Шевченко у збірній України його поставив, довірив, десь спочатку закривав очі на нереалізовані моменти і в результаті Рома перетворився на ключового центрфорварда збірної».

У поточному сезоні Яремчук провів за «Брюгге» 26 матчів у всіх турнірах, у яких відзначився 2 голами та 2 асистами. З початку березня 2023 року «Брюгге» зіграв 9 поєдинків, у яких Роман провів на полі 135 хвилин.