Новини

Українську чемпіонку упіймали на допінгу

Національна команда України з важкої атлетики знаходиться «на волосині», адже її можуть не допустити до Олімпійських ігор-2024. Вплинути на це може допінговий скандал із важкоатлеткою України Аліною Марущак.

Після завершення Олімпіади-2020 у Токіо українська команда з важкої атлетики допустила 3-те порушення антидопінгового регламенту. Через це українська команда може втратити свої квотні місця на ОІ-2024, які заплановані в Парижі. Чемпіонка світу та Європи 2021 року Аліна Марущак у вазі до 81 кілограма отримала результат із «+» на допінг-тест. У її крові виявили гідрохлортіазид, який знижує вагу та виводить зайву рідину з організму. Ця речовина може приховувати інші заборонені речовини, які є в організмі.

Примітно, що порушення Марущак стало 3-м з осені 2022 року. До цього на допінгу були зловлені українські важкоатлети Руслан Кожакін разом із Богданом Тараненком. У їх аналізах виявили речовину триметазидин, що є гормоном та модулятором метаболізму.

Зараз усі ці справи розглядаються. Порушники мають ще 1 шанс, який може довести невинність, але такий результат подій вкрай малоймовірний. Якщо ці спортсмени отримають строк усунення на 4 роки, тоді українська команда пропустить Олімпіаду-2024.

Згідно з кваліфікаційним регламентом IWF (Міжнародна федерація важкої атлетики), коли у спортсменів або інших осіб близьких до федерації-члена є 3 порушення антидопінгового регламенту, національна команда країни може втратити своє місце на турнірі.

Починаючи з 2012 року, за даними IWF та ITA Україна 5 разів порушила правила. На Олімпіаді в Токіо українці мали скорочену квоту через попередні допінгові скандали з Дмитром Чумаком, який у 2021 році разом зі своїм коучем відмовився проходити тест на допінг, намагаючись підкупити допінг-офіцера.

sportnews

Recent Posts

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

37 минут ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

7 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

11 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

21 час ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

1 день ago

Мілевський із другом дізналися про договірний матч і зірвали великий куш на ставках

Колишній футболіст київського «Динамо» і національної збірної України Артем Мілевський і його товариш Сергій Третьяк…

2 дня ago