Новини

Різниця голів недостатня. Україна перемогла Румунію, але не вийшла на Євро

Збірна України провалювала цей відбір. В її активі була до цього матчу одна вимучена перемога над Фарерами і відразу чотири поразки. Тому для виходу з групи доводилося вже звично для українських вболівальників командних видів спорту сідати і рахувати — якщо ми заб’ємо стільки-то, а суперники зіграють, як нам вигідно, то вийдемо…

Нам потрібно було виграти в останньому матчі в румунів з різницею у вісім м’ячів для, мабуть, прохідного третього місця або з різницею в тринадцять — для гарантованого другого. Ну і, звісно, Австрія повинна була б перемогти Фарерські острови.

Австрійці свою частину виконали. А реалізовувати наші плани мала наша команда вже на чолі з Вадимом Бражником — в’ячеслава Лочмана після провалу з Фарерами «попросили» з посади головного тренера.

В принципі, наші старалися і дали бій. Якщо першу половину все ж програли 12:13, то на другу було приємно дивитися. Непогані комбінації робили розрив в шість очок і тоді в серцях глядачів (і на арені в Німеччині, де нас дуже гарно підтримували, і перед екранами) спалахувала надія, яку всі передчасно поховали — а, може, все ж вдасться? Не вдалося — Турченко, Акіменко і Тільте сьогодні видали якісну гру, Комок непогано рятував, але на плюс вісім з румунами ми не награли В підсумку вийшло 31:26 і останнє місце в групі.

Після програних відборів завжди йдуть слова «ну от в наступному ми покажемо». Може, й покажуть, гра сьогодні була досить пристойно. Раніше так треба було грати, хоча б в попередному матчі. Але класика — наше все: «Маємо те, що маємо» (с). Як завжди, на жаль..

Відбір на ЧЄ-2024 з гандболу. Група А. 6 тур.

Україна — Румунія — 31:26 (12:13).

Україна: Комок (1), Чудінов, Акіменко (5), Артеменко (3), Близнюк, Бурзак, Горига (2), Горовий, Денисов (5), Жук, Ільченко, Кубатко (1), Міноцький (4), Тільте (4), Турченко (4), Тютюнник (2).

Румунія: Янчу, Ністор (1), Бізау, Кумпанічі (1), Драган (1), Нагі, Станчук (6), Таріта (1), Васілє, Гіце (1), Деду, Кудуц (4), Міллітару, Негру (6), Ракотя, Умет (5).

«Schwalbe Arena» (Гуммерсбах, Німеччина).

sportnews

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

5 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

6 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

13 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

16 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

1 день ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

1 день ago