Колишній гравець Карпат та Говерли Михайло Кополовець висловився про італійців в УАФ, а також потенційних змінників Андрія Павелка на посаді президента Української асоціації футболу.

Італійці займаються українським суддівством ще з 2010-го року, коли працювати в УАФ прийшов легендарний арбітр П’єрлуїджі Колліна. Далі його роботу продовжив екс-арбітр Лучано Лучі, який з 2015 року є головою комітету арбітрів УАФ.

На думку Михайла Кополовця, італійці працюють у нашому футболі для того, щоб обслуговувати схеми керівництва УАФ.

«Думаєш ці Лучі-ху**чі зацікавлені, щоб у нас дитячий футбол був? Він сидить та керує нашим футболом з Італії. Італійці в українському футболі? Це мутняк. Він там сидить, максимально ручний чувак. Максимально тримає суддів за яйця – ти сьогодні судиш, а ти ні».

Також екс-футболіст назвав своїх кандидатів, котрі потенційно можуть замінити Андрія Павелка на чолі федерації футболу.

«Президентом має бути нова, свіжа людина. Маркевич міг би бути, людина авторитетна, крутий тренер, чому він не може очолити? Можливо, Шевченко. Футболіст, авторитетний, бачив проблеми Павелко, знає футбол. Ми не можемо знайти людину?», – сказав Кополовець в ефірі «Брутального футболу».

Нагадаємо, Павелко очолює український футбол з 2015 року. У березні минулого року мали проходити нові вибори голови УАФ і на них він був єдиним кандидатом.