Гендиректор Шахтаря Сергій Палкін висловився щодо рекомендацій МОК дозволити спортсменам із РФ і РБ брати участь у змаганнях під нейтральним прапором, пише sportnews.com.ua.

Палкін в інтерв’ю швейцарському виданню Le Temps заявив, що не підтримує це рішення, оскільки будь-яка поступка агресору буде використана в його інтересах.

«Я дуже проти цього повернення. Я не розумію, як знайти порозуміння з людьми, які приїхали в країну, щоб вбивати, ґвалтувати і грабувати людей, а також руйнувати інфраструктуру. Спортсмени, які виступають проти війни, стають її побічними жертвами.

Якщо російський спортсмен висловить свою незгоду з війною, наступного дня він муситиме покинути свою країну. У цьому контексті мовчання — це акт підтримки. Необхідно зупинитися з аполітичною природою спорту. Спорт — це політика, і росія скористається найменшою поступкою у своїх інтересах», — сказав Палкін.

Раніше стало відомо, що уряд України ухвалив рішення не допускати українських спортсменів до відбіркових турнірів до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, якщо їм доведеться змагатися з росіянами та білорусами.