У п’ятницю, 21 квітня, лондонський «Арсенал» сенсаційно втратив очки проти «Саутгемптона» в рамках 32-го туру АПЛ.

«Каноніри» зіграли внічию з рахунком 3:3 проти головного аутсайдера англійської першості.

Український захисник «Арсеналу» Олександр Зінченко вийшов на цю гру з перших хвилин. На 72-й хвилині його замінив Едвард Нкетія.

Статистичний портал WhoScored поставив українському футболістові 5,7 бала за цю гру.

Варто відзначити, що одна з найгірших оцінок серед усіх гравців «Арсеналу». Менше отримав тільки голкіпер Аарон Ремсдейл — 5,1. Найвищий бал отримав Букайо Сака — 8,7.

За час проведений на полі Олександр Зінченко наніс 1 удар повз ворота, зробив 1 успішну спробу дриблінгу, виграв 2 єдиноборства, зробив 71 передачу (59 з них точні, 83%), 1 раз сфолив і заробив жовту картку.

Додамо, що матч проти «Саутгемптона» став 100 для Олександра в рамках АПЛ: 76 ігор він провів у складі «Манчестер Сіті» і 24 — за «канонірів».

У нинішньому сезоні Зінченко зіграв 30 матчів у складі «Арсеналу» у всіх турнірах, забив один гол і віддав 2 гольові передачі.

Після 32 турів «Арсенал» посідає перше місце в турнірній таблиці АПЛ, набравши 75 очок. У «Манчестер Сіті», який йде другим, 70 очок, але на два матчі зіграно менше.

У наступному турі АПЛ «Арсенал» зіграє проти «Манчестер Сіті». Ця гра може вирішити результат чемпіонської гонки в чемпіонаті Англії. Поєдинок відбудеться 26 квітня.