Новини

У Мінспорту пояснили, хто ухвалить рішення щодо участі збірної України з футболу на Євро-2024

Заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний пояснив наказ про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях, до яких допущено спортсменів із Росії та Білорусі. Відповідно до положень наказу, у разі порушення вимоги спортивні федерації України будуть позбавлені статусу національних, пише sportnews.com.ua.

«Я хотів би наголосити, що рішення прийняте таким чином, що рішення про позбавлення федерації статусу національної ухвалюється комісією. В даному випадку воно не спрямоване на те, щоб за формальною ознакою позбавити або покарати будь-кого. Йдеться про те, що в кожному випадку розглядатиметься позиція федерації, як вона відстоюватиме інтереси нашої держави у лихоліття.

Ми з кожної конкретної нагоди розглядатимемо і реагуватимемо окремо. Ми не чекаємо на це, ми багато роботи робимо на випередження, працюємо з міжнародними партнерами, закликаємо, працюємо разом із національними федераціями, які ведуть переговори з міжнародними федераціями про недопуск, працюємо з дипломатичним корпусом.

Сьогодні є така спекуляція, що ми вмиваємо руки та звільняємо простір для росіян – це зовсім не так. Те, що спортсмени не братимуть участі у змаганнях – це не означає, що ми туди не поїдемо і не боротимемося за свої права та наголошуватимемо на неприпустимості участі РФ у міжнародних змаганнях. Ми теж опрацьовуємо механізм, як це робитиметься.

Чи їдуть українські футболісти на відбір до Євро-2024? Основне рішення ухвалюватиме федерація – УАФ. Думаю, що ми маємо достатньо часу, щоб вивірити позиції. Я знаю, що вони змагатимуться в різних групах і не перетинатимуться безпосередньо в рамках одного заходу. Будемо дивитись. Я впевнений, що для наших футболістів так само неприпустимо виходити на один майданчик, дивитися в очі та тиснути руки агресору», — сказав Бідний в ефірі «Суспільне Новини».

Editor

Recent Posts

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

3 часа ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

15 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

17 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

24 часа ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

1 день ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

2 дня ago