Футбол

Серйозна травма Криськіва: відомий спортивний лікар заявив, що хавбек пропустить залишок сезону та Євро-2023

Відомий спортивний лікар Дмитро Бабелюк оцінив серйозність травми півзахисника донецького Шахтаря Дмитра Криськіва та спрогнозував термін відновлення гравця.
Дмитро Криськів зазнав серйозної травми після зіткнення з Максимом Грисьо в середині першого тайму перенесеного матчу шостого туру УПЛ між Шахтарем та ФК Львів (2:1). Хавбек «гірників» залишив поле на ношах.

Відомий спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував травму Криськіва у своєму телеграм-каналі.

«У разі такої травми, як правило, розривається медіальна група зв’язок гомілкостопа, а саме дельтоподібна зв’язка. Також дуже часто розривається міжкістковий синдесмоз між гомілковими кістками. Здається, гравцеві вдалося обійтися без переломів, які часто бувають за такої травми», – написав Бабелюк.

Бабелюк також поділився прогнозом щодо термінів відновлення півзахисника Шахтаря та молодіжної збірної України (U-21).

«Наразі гравцеві слід ретельно сконцентруватися на відновленні, яке може становити два-три місяці, враховуючи, наскільки важливу роль медіальна група зв’язок має у забезпеченні стабільності суглоба.

Очікуємо на офіційну інформацію з клубу та ступеня пошкодження зв’язки, але через побачене можна очікувати, що гравець пропустить залишок сезону, як і Євро-2023 (U-21), який відбудеться в червні», – зазначив Бабелюк.

22-річний Криськів провів у поточному сезоні 15 матчів у всіх турнірах, забив шість голів і зробив чотири результативні передачі. Дмитро зіграв 16 поєдинків за молодіжну збірну України (U-21) та забив п’ять м’ячів.

Українська молодіжка візьме участь у Євро-2023, яке розпочнеться 21 червня. Суперниками команди Руслана Ротаня на груповому етапі будуть однолітки з Іспанії, Хорватії та Румунії.

Editor

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

8 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

10 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

17 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

20 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

1 день ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

2 дня ago