Голова Української асоціації футболу Андрій Павелко має проблеми із законом не лише в Україні, а й у Швейцарії,. Там його звинувачують у переслідуванні журналіста, пише sportnews.com.ua.

Прокурор швейцарського кантора Юра звинувачує Андрія Павелка у погрозах, фальсифікації документів, спробах примусу та приватної корупції, повідомляє французьке видання Le Monde. Засідання у цій справі має відбутися 12 жовтня у суді Поррентрюї.

Усі звинувачення прокуратури зводяться до того, що Павелко погрожував та чинив тиск на швейцарського журналіста Арно Бедату, який у 2018 році написав про нього статтю у журналі L’Illustré. Футбольний функціонер пропонував журналістові через його родича 50 тисяч євро готівкою, щоби якось домовитися і вийти на компроміс.

Сьогодні стало відомо, що Павелка було переобрано до Виконкому УЄФА і тепер буде його членом найближчі чотири роки.

Нагадаємо, що в Україні Павелка тимчасово відсторонено з посади голови УАФ рішенням Печерського суду, яке було прийнято 17 лютого 2023 року і потім продовжено до 13 травня.

Над функціонером з листопада 2022 року продовжується слідство у справі про розкрадання коштів на побудові заводу з виготовлення штучних полів. 29 листопада Павелко вніс за себе заставу у розмірі 9,8 мільйона гривень, щоб уникнути взяття під варту.