Вінгер «Вест Гема» і збірної України Андрій Ярмоленко розповів в ефірі «Вацко Live» про труднощі з адаптацією після переїзду з Києва в Дортмунд.

Футболіст грав у «Боруссії» з 2017-го по 2018-ий роки.

«Я по-іншому уявляв собі життя в Європі, – зазначив Ярмоленко. – У «Динамо», наприклад, коли приходить легіонер – до нього прив’язують людину. Він допомагає зняти квартиру, прилаштувати дітей в школу, привозить і забирає з тренування, показує місто».

«Я приїхав у Дортмунд, і мені сказали: «Ось готель. Перший час житимеш тут». Без проблем, – пригадав футболіст. – У Києві я жив в шикарній квартирі, а тут – дві кімнати по 7-8 квадратних метрів. На кухні – залишки їжі після попереднього орендаря, які навіть не прибрали. Але це дрібниці. Я хотів перевезти сім’ю і думав, що клуб якось допоможе мені в пошуках житла і в інших побутових питаннях. Але в клубі мені сказали, щоб я займався всім цим сам».

«Друга проблема – незнання мови. Я в Києві вчив англійську, займався, але коли ти переїжджаєш в іншу країну, то розумієш, що це абсолютно інший менталітет. Інші жарти. Мені не вистачало словникового запасу, щоб красиво висловлюватися. Я розумів, що мені кажуть, але сам говорити не міг. У роздягальні команда спілкувалася німецькою, ти не розумів, про що люди розмовляють», – підсумував Ярмоленко.