Футбол

Шотландія сенсаційно принизила Іспанію у відборі Євро-2024 – «Фурію Роху» поховали резервіст МЮ та дублер Зінченка

Збірна Шотландії перемогла іспанців у другому турі відбору на чемпіонат Європи-2024.

Євро-2024. Кваліфікація. Група А

Шотландія – Іспанія – 2:0

Голи: Мактомінай, 7, 51

У першому турі відбору на чемпіонат Європи Іспанія та Шотландія з однаковим рахунком 3:0 розгромили Норвегію та Кіпр відповідно. Очна ж дуель почалася з шоку для «Червоної фурії». Уже на 7-й хвилині захисник Тоттенхема Педро Порро послизнувся поряд зі своїм штрафним майданчиком і подарував м’яч Ендрю Робертсону. Гравець Ліверпуля ідеально асистував Скотту Мактомінаю – 1:0.

Швидкий гол дозволив шотландцям надійно закритися, повністю віддавши суперник ініціативу. З єдиним дійсно небезпечним ударом гостей в першому таймі у виконанні Хоселу в ефектному стрибку впорався Ангус Ганн.

Друга половина почалася майже ідентично до першої. Дублер Олександра Зінченка в Арсеналі Кіран Тірні перехопив м’яч на своїй половині поля, промчав флангом, залишивши у дурнях Карвахаля, та подав у штрафний. Давід Гарсія передачу перехопив, але виклав м’яч прямісінько на ногу все тому ж Мактомінаю. Півзахисник Манчестер Юнайтед оформив дубль у другому поспіль матчі кваліфікації.

До фінального свистка господарі не дозволили фаворитам створити практично жодної небезпеки біля власних воріт. Шотландія перемагає на своєму полі уп’яте поспіль. Востаннє «горяни» програвали у Глазго збірній України у плей-офф кваліфікації ЧС-2022 (1:3).

Підопічні Стіва Кларка – одноосібні лідери групи А з шістьма очками. В Іспанії три бали. Далі Норвегія (1), Грузія (1) та Кіпр (0).

Editor

Recent Posts

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

4 часа ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

16 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

18 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

1 день ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

1 день ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

2 дня ago