Футбол

Трансфер Динамо зірвався через повітряну тривогу

Легенда Динамо Леонід Буряк, який зараз працює у структурі клубу, поскаржився на труднощі селекційної роботи під час війни.

«А що можна зробити? Поки сюди летять ракети, поки лунають сигнали повітряної тривоги, ніхто з футболістів не поїде в Україну. Зараз у цьому плані розмова коротка: «Сирена є? Все, до побачення». Встав і пішов. У цих реаліях ні за які гроші сюди нікого не заманиш. Шахтар тому й повернув Зубкова, Шведа та Ракицького.

Селекційна служба Динамо працює щоденному режимі. Але тут є три різні категорії футболістів. Є футболісти, які не влаштовують головного тренера, є футболісти, у яких завищена ціна, і є футболісти, які просто не хочуть сюди їхати. Але робота триває без зупинки, і президент клубу тримає руку на пульсі.

Але, знову ж таки, фактор війни. Часто буває, що з самим футболістом начебто домовленості досягнуті, але він радиться зі сім’єю, і все – «Дякую, до побачення». А ті, які без застережень згодні їхати, категорично не відповідають необхідному рівню кваліфікації. Запрошувати таких виконавців – це вже якась безвихідь. Поки війна не припиниться, ніхто з якісних футболістів до нас не приїде, і з цим ніхто нічого не зможе зробити.

Я не називатиму прізвище і можливу суму трансферу, але був такий приклад. Успішно минули переговори, приїхав потенційний новачок. Завила сирена повітряної тривоги, і все, він узяв сумку і поїхав. І що у цій ситуації можуть вирішити, наприклад, гроші?

Більше того, ФІФА поставила Україну в таке становище, що зараз іноземець, навіть перебуваючи з клубом на контракті, має право будь-якої миті виїхати. І з цим теж ніхто і нічого зробити поки що не може. Але це також не заважає так званим «експертам» поливати брудом не лише Динамо, а й увесь наш футбол», – заявив Буряк в інтерв’ю Dynamo.kiev.ua.

Editor

Recent Posts

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

11 минут ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

16 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

16 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

17 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

22 часа ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

1 день ago