Молодіжна збірна України у рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи-2023 (U-21) провела другий контрольний матч. Суперником синьо-жовтих стала команда Італії.

Поєдинок пройшов у Реджо-Калабрії на стадіоні «Оресте Гранілло» та завершився перемогою молодіжної збірної Італії з рахунком 3:1. Зазначимо, що Руслан Ротань встиг здійснити переліт з Англії до Італії та керував молодіжкою у матчі з італійськими однолітками.

Перед цим Ротань керував національною збірною україни в матчі відбору Євро-2024 з Англією (0:2).

На 18-й хвилині господарі відкрили рахунок. Подачу зі штрафного на правому фланзі від Фаджолі до краю воротарської завершив головою Ловато.

Наприкінці першого тайму команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Фаджолі зі штрафного під гострим кутом на лівому фланзі закрутив м’яч у штангу, а на 41-й хвилині удар Сікана парирував воротар італійців.

На 68-й хвилині Україна зрівняла рахунок. В’юнник зіграв праворуч на Кащука, який перед штрафним пробив низом, а воротар ногами підрізав у свої ворота.

Проте за три хвилини італійці знову вийшли вперед. Річчі з лівого флангу штрафний віддав у центр на Коломбо, який пробив у Нещерета низом, з відскоку вразив поперечину Орістаніо, а вже від неї Коломбо влучив у порожні ворота.

На 82-й хвилині Коломбо оформив дубль. Італійський форвард головою замкнув подачу із лівого флангу.

Молодіжна збірна України (U-21) влітку візьме участь у фінальному турнірі Євро-2023. На груповій стадії континентальної першості суперниками нашої команди будуть Іспанія, Хорватія та Румунія.

Загалом у турнірі, який проходитиме у період з 21 червня по 8 липня у Грузії та Румунії, візьмуть участь 16 команд. Три найкращі команди Євро-2023 (крім Франції та Англії) отримають путівки на Олімпійські ігри 2024 року.