Віталій Буяльський, який виступає у півзахисті Динамо, отримав червону картку від арбітра Дмитра Кривушкіна після закінчення матчу проти Дніпра-1 та може здобути тривалу дискваліфікацію.

Матч 17 туру УПЛ, в якому Динамо на виїзді обіграло Дніпро-1 з рахунком 1:0, завершився скандалом.

Наприкінці поєдинку аргентинський хавбек дніпрян Домінго Бланко грубо сфолив на динамівці Віталія Буяльського у неігровому епізоді, але отримав від арбітра Дмитра Кривушкіна лише жовту картку.

Після цього Буяльського було замінено, а відразу після завершення поєдинку Віталій вибіг на поле і отримав від Кривушкіна червону картку за зайві емоції на адресу арбітра.

Телеграм-канал «Динамо Київ Inside» повідомив, що лідер київської команди може отримати тривалу дискваліфікацію за своє видалення після матчу з Дніпром-1.

«Згідно з дисциплінарними правилами УАФ, образу арбітра карається дискваліфікацією від трьох до п’яти матчів. Члени КДК, засідання якого відбудеться наступного тижня, мають усі підстави «впаяти» максимум», – повідомило джерело.

Буяльський автоматично пропустить домашній матч 18 туру української Прем’єр-ліги проти луганської Зорі, який відбудеться завтра, 18 березня.

У наступних чотирьох турах Динамо зіграє з такими суперниками:

19 тур – ФК Львів – Динамо (базова дата – 1 квітня);
20 тур – Динамо – Мінай (8 квітня);
21 тур – Рух – Динамо (15 квітня);
22 тур – Динамо – Шахтар (22 квітня).
Таким чином, якщо Буяльський отримає п’ятиматчеву дискваліфікацію, пропустить поєдинок проти донецького Шахтаря.

30-річний Буяльський провів цього сезону 29 матчів у всіх турнірах, забив 12 голів і зробив шість результативних передач.