Королівська іспанська футбольна федерація приєдналася до справи про корупцію «Барси».

Раніше прокуратура Барселони подала позов на клуб та його колишніх президентів Жозепа Бартомеу та Сандро Роселя у справі про можливу корупцію при виплатах колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.

«Королівська іспанська футбольна федерація приєдналася до справи, як тільки суд ухвалив до розгляду скаргу прокуратури на виплати «Барселони» колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.

Крім того, проаналізувавши ситуацію, RFEF вже надіслала звіт департаменту цілісності змагань та всю документацію, що підтверджує лист, директору УЄФА з питань доброчесності.

RFEF із самого початку співпрацює з компетентними органами, щоб максимально спростити роботу з розслідування цих подій, що трапилися за іншої управлінської команди. УЄФА також проінформовано про участь RFEF у розглядах. Водночас, вищезгаданий звіт було передано до Вищої спортивної ради, а копія – до «Барселони» та суддівського комітету.

Варто повторити, що RFEF зберігає незаперечну відданість у питанні. Ми ініціювали внутрішнє розслідування, як тільки про цей випадок стало відомо. Федерація готова до співпраці у будь-який час. Ми хочемо, щоб справа була доведена до кінця, і просимо всіх зберігати необхідний та бажаний спокій, який допоможе знизити атмосферу напруженості стосовно суддів. Це невигідно для футболу. Застосування правосуддя потребує часу та доказів.

RFEF хотіла б подякувати суддям, які об’єдналися навколо суддівського комітету. Організація отримала величезну підтримку від уславлених легенд іспанського суддівства, які у минулому допомагали нашому футболу зростати. Спасибі вам!» – сказано у заяві.