Служба комунікацій Російського футбольного союзу (РФС) прокоментувала для Матч ТБ інформацію про те, що збірна Росії в червні візьме участь у першому чемпіонаті Футбольної асоціації Центральної Азії (CAFA).

Раніше прес-секретар Федерації футболу Таджикистану Фарідун Салієв у спілкуванні з «Матч ТБ» повідомив про участь російської національної команди у турнірі. Чемпіонат CAFA пройде з 9 до 21 червня 2023 року. Фінал ФОНБЕТ Кубка Росії-2022/23 відбудеться 11 червня у московських «Лужниках».

— Наразі обговорюються можливість та умови участі російської національної команди у цьому турнірі, — повідомили «Матч ТБ» у службі комунікацій РФС.
Своє підтвердження для участі у чемпіонаті CAFA-2023 серед національних збірних дали усі шість членів футбольної асоціації — Таджикистан, Іран, Узбекистан, Киргизія, Туркменістан та Афганістан. Також CAFA запросили для участі у новому турнірі одну з азіатських збірних.

Наприкінці грудня на виконкомі РФС було порушено питання про можливий перехід організації до Азіатської конфедерації футболу (AFC). Пізніше спільно з УЄФА було ухвалено рішення про створення робочої групи, метою якої є вироблення дорожньої карти щодо якнайшвидшого повернення російських команд на міжнародні турніри.