Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін вважає, що ФІФА обікрала українські клуби, дозволивши призупинення контрактів.

«Якщо до цього ми говорили про операційну діяльність, про зарплати футболістів та деякі трансфери, то продаж Мудрика дозволить нам розрахуватися з боргами. Ви ж знаєте про цю ситуацію. ФІФА дозволила піти всім іноземним футболістам. У нас утворилося багато боргів, бо ми ще не за всіх розрахувалися. А це десятки мільйонів доларів. Звісно, продавши Мудрика, ми зможемо розрахуватися з клубами.

ФІФА забрала у нас футболістів, але ніхто не сказав нам, як ми будемо розраховуватись за ці борги. Ні. Клуби скаржаться у ФІФА на нас. І ФІФА намагається вести з нами переговори щодо цих боргів. Я говорю: «Ви цікаві хлопці. Спочатку у нас забрали, а тепер кажіть, щоб ми платили. Тож поверніть нам гравців, ми їх продамо і заплатимо всі борги». А у відповідь тиша.

І зараз виходить, що ми маємо один судовий процес проти ФІФА за те, що вона ухвалила рішення, яке повністю суперечить усім ринковим і, зокрема, футбольним нормам. Ми у суді все показали. Але просто у САЅ у ФІФА виграти неможливо, там така система, що технічно тобі ніколи не виграти. Я з цієї ситуації зробив дуже багато заяв у Європі, бо це треба міняти. Адже ФІФА стоїть над законом.

Ми зараз йдемо до Федерального суду Швейцарії, до Єврокомісії. І йтимемо до кінця, бо вони просто обікрали українські клуби.

ФІФА — орган, що стоїть над державами. Туди достукатися, щоб вони ухвалили нормальне рішення, нереально. Але ми хочемо, щоб світ знав, як вони вчинили з українськими клубами»