Українська тенісистка Леся Цуренко відмовилася грати на турнірі в Індіан-Уеллсі проти другої ракетки світу Арини Соболенко з Білорусі.

Пізніше наша спортсменка пояснила, що таке рішення було викликане позицією WTA щодо російських спортсменок.

«Кілька днів тому я мала розмову з нашим СЕО WTA Стівом Саймоном, і я була абсолютно шокована тим, що почула. Він сказав мені, що сам він війну не підтримує, але якщо гравці з Росії та Білорусі її підтримують, то це тільки їх власна думка, і думка інших людей не повинна мене засмучувати, він також висловив упевненість у тому, що росіяни та білоруси повернуться на Олімпіаду і сказав, що це станеться саме так, як відбувається зараз у тенісі.

На питання, чи розуміє він, що говорить мені це під час активної фази військової агресії Росії в моїй країні, він сказав, що так, і це його думка. Я була абсолютно шокована цією розмовою, і вже в минулій грі було неймовірно складно грати, складно зібратися і сьогодні, коли настав час йти на корт, у мене почалася панічна атака, і я просто не змогла вийти туди. Я просто не розумію, як трапилося у цьому світі, що треба пояснювати такі речі. Це дуже дивно та дуже боляче”, — повідомила Цуренко.