24-річний баскетболіст Олексій Ханілевич, який раніше виступав за Кремінь у Вищій лізі, віддав життя за Україну в боротьбі проти російських окупантів.

У травні 2021-го Олексія призвали на строкову військову службу. Тож повномасштабне вторгнення росії він зустрів зі зброєю в руках. В лютому 2023-го Ханілевич загинув після несумісних із життям поранень, отриманих в бою під Кремінною в Луганській області.

У баскетболіста залишилася вагітна дружина, яка чекає на народження доньки. «Я ніколи не бачила смутку на його обличчі, лише посмішка, яка запам’ятається на все життя. Він завжди був веселим, і ніколи не давав мені приводу сумувати. Коли ми побачилися перший раз, то одразу зрозуміли, що створені одне для одного. За три дні знайомства він зробив мені пропозицію. Я навіть не думала, що мені говорити, й одразу відповіла «Так».

Я вдячна Олексію за всі моменти, які ми з ним прожили, хоч це і малий проміжок часу. Але це відчувається, як багато років. Для мене він завжди буде поруч. Завжди буде найкращим, найулюбленішим, найсильнішим, найдобрішим, наймужнішим», – розказала кохана бійця Анна Ситенко в інтерв’ю Telegraph.