Почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) В’ячеслав Колосков назвав Україну зайвою у спільній заявці з Іспанією та Португалією на проведення ЧС-2023. Крім того, він висловив упевненість у тому, що піренейцям взагалі не потрібні партнери, щоб спробувати виграти право на організацію мундіалю.

Про це Колосков заявив в інтерв’ю пропагандистському телеканалу «Матч ТВ». Він назвав дивними повідомлення ЗМІ про те, що Україну у заявці на ЧС замінить Марокко. Функціонер нагадав, що Іспанія та Португалія вже претендували на турнір 2018 року, але тоді його виграла Росія.

«Давайте забудемо про Україну у цьому контексті. Щодо Іспанії та Португалії, свого часу вони конкурували з Росією за чемпіонат світу 2018 року, у них була чудова, сильна заявка. Не знаю, на що вони сподівалися, вони провалилися у першому турі, але заявка була сильна. Тому я зовсім не розумію, навіщо їм потрібна третя країна, у цьому випадку – Марокко. З погляду розвитку футболу в країні, напевно, це піде у плюс, але в такому разі виникає безліч інших проблем, насамперед – логістичних», – сказав Колосков.