Друга ракетка України у парному розряді Олег Приходько виступив проти засудження російських спортсменів, пише sportnews.

«Я вважаю, що таке засудження спортсменів лише більше розпалює конфлікт. Таким чином спортсмени починають влаштовувати війну на корті та за його межами, забуваючи основний принцип спорту», — заявив Приходько, додавши, що має багато друзів у Росії.

Тенісист розповів, що Федерація тенісу України (ФТР) рекомендувала йому не грати у парі із росіянином Яном Бондаревським, проте він продовжив виступи. «Я грав пару саме зі своїм другом – для мене національність не має значення. На мою думку, людину треба судити за її вчинки, а не за її національністю», — зазначив Приходько.

Навесні російським тенісистам заборонили виступати на турнірах у Великій Британії. Через санкції вітчизняні спортсмени були змушені пропустити Вімблдон.

Російські та білоруські тенісисти виступають на турнірах Асоціації тенісистів-професіоналів та Жіночої тенісної асоціації у нейтральному статусі. Спортсмени на всіх турнірах позбавлені прапора та гімну. При цьому росіянам заборонено виступати на турнірах під егідою Міжнародної федерації тенісу.