Квінсі Промес не приїде до Нідерландів на засідання суду, пише sportnews.

Нагадаємо, у грудні 2020 року стало відомо, що Промес напав із ножем на родича і може бути засуджений до 4 років позбавлення волі. У червні 2022-го Квінсі зобов’язали виплатити компенсацію двоюрідному братові. При цьому прокуратура Нідерландів продовжує роботу над кримінальною справою за спробу ненавмисного вбивства.

У п’ятницю відбудеться засідання суду у цій справі, але Промес на нього не з’явиться, пише AD.nl. Це пов’язано з тим, що у разі явки Квінсі заарештують, а це може призвести до розірвання контракту гравця зі «Спартаком».

«У нього є контрактні зобов’язання перед клубом. І ми не дійшли домовленості з обвинувачами. Вони хочуть заарештувати його одразу після приїзду до Нідерландів. Як ми вважаємо, ми маємо можливість швидко довести, що це несправедливо, але це ризик, адже Квінсі може опинитися під арештом на довгий час. Щонайменше на кілька тижнів. Тоді він не зможе виконувати зобов’язання перед «Спартаком», і це може призвести до розриву контракту», – сказав юрист футболіста Роберт Малевич.

Присутній на засіданні з відеозв’язку гравець теж не буде. Таким чином, судді не матиме можливості допитати Промеса безпосередньо. Даватиме свідчення за нього адвокат.