Новини

Чому бій Усика з Ф’юрі не пройде в Саудівській Аравії: думка експерта

Чинні чемпіони суперважкої ваги британець Тайсон Ф’юрі (33-0-1, 24 КО) та українець Олександр Усик (20-0, 13 КО) планували зустрітися в очній сутичці в Саудівській Аравії та визначити першого в епоху чотирьох поясів абсолюту дивізіону.

Переговори із місцевими інвесторами завершилися провалом. Сторона Ф’юрі пояснила це тим, що в Джідді нібито не встигнуть до кінця квітня збудувати новий спорткомплекс, у якому мав пройти бій.

Про справжні причини провалу переговорів міркував британський оглядач Гарет Девіс: «Зверніть увагу на те, як саме велися переговори з інвесторами із Саудівської Аравії. Вони окремо вели переговори з Усиком та окремо з Ф’юрі. І це не спрацювало. Усик погодився на їхні умови, а ось Ф’юрі… Не думаю, що він отримав ту пропозицію, на яку розраховував».

Команда Ф’юрі забронювала на 29 квітня стадіон Уемблі (Лондон). Але тепер лишилося домовитися з Усиком. Британці й раніше заявляли, що якщо бій пройде на їх території, то українцю не варто розраховувати на рівний розподіл призового фонду.

Думка Девіса: «Якщо цей бій не відбудеться, то це буде схоже на катастрофу. Як можуть два найсильніші супертяжи світу не зустрітися в очній сутичці і не визначити абсолюту? Та забудьте ви про гроші. Цей бій має відбутися. А якщо домовитися не вдасться, то вболівальники однозначно мають звинувачувати у цьому Ф’юрі та його команду. Так, це буде тільки їхня вина. І вистачить говорити про те, що ринкова вартість Ф’юрі в Британії набагато вища. Просто поділіть порівну і все».

Девіс упевнений, що якщо бій відбудеться, то вдасться реалізувати понад 1 мільйон платних трансляцій. Адже це справжній суперважкий бій. Це водночас і бій, і шахи».

Editor

Recent Posts

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

12 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

14 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

17 часов ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

1 день ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

1 день ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

1 день ago