Новини

В УАФ відповіли на чутки про відсторонення Павелка

Прес-служба Асоціації футболу України спростувала інформацію про відсторонення президента УАФ Андрія Павелка на місяць, заявивши, що це маніпуляція і не відповідає дійсності.

«Андрій Павелко продовжує обіймати посади президента УАФ до вступу відповідного рішення суду в законну силу». Саме такий порядок виконання рішення встановив суддя Печерського суду, розглянувши позов. Тому до закінчення апеляційного розгляду справи Андрія Павелка уповноважено виконувати обов’язки президента УАФ. Апеляцію на сьогоднішнє рішення Печерського суду вже направлено до апеляційної інстанції. Також розпочав роботу з підготовки позовів до Європейського суду з прав людини.

Це рішення Печерського суду не матиме жодних правових наслідків для діяльності Української асоціації футболу, а тому очевидно, що воно спрямоване виключно на дискредитацію керівництва асоціації та українського футболу загалом, особливо в очах міжнародної футбольної спільноти напередодні виборів членів Виконкому УЄФА. Це рішення є абсолютно необґрунтованим і грубо суперечить статутам УЄФА та ФІФА, які категорично забороняють втручання місцевих судів у роботу національних футбольних організацій.

Поява цього незаконного та юридично необґрунтованого рішення Печерського суду є яскравим підтвердженням того, що тиск на керівництво асоціації через підконтрольні правоохоронні органи здійснюється штучними особами в інтересах, передусім «держави». 404», яка прагне позбавити Україну представництва в УЄФА. Додамо, що при всіх проявах тиску та саботажу президент УАФ Андрій Павелко став єдиним офіційним кандидатом від України на виборах членів Виконкому УЄФА.

Також сьогодні Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про тимчасове відсторонення генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького від виконання обов’язків на один місяць. Це рішення також не набрало законної сили і буде оскаржене. «Юрій Запісоцький продовжує виконувати свої службові обов’язки», — йдеться в повідомленні УАФ.

Editor

Recent Posts

18-річна спортсменка померла на чемпіонаті світу з велоспорту

На чемпіонаті світу з велоспорту у Швейцарії відбулася трагічна подія. 18-річна спортсменка Мюріель Фуррер померла…

21 минута ago

Визначилися переможці естафетних гонок на літньому чемпіонаті України з біатлону

У четвер, 26 вересня, на літньому чемпіонаті України з біатлону, що проходить у Яворові Львівської…

17 часов ago

Костюк вилетіла з турніру WTA 1000 в Пекіні

Перша ракетка України Марта Костюк зазнала поразки в матчі другого раунду турніру WTA 1000 в…

18 часов ago

IBU запровадив нові правила старту в спринтах і індивідуальних гонках на Кубку світу

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) ввів нові правила старту в спринтерських та індивідуальних гонках на Кубку…

20 часов ago

Українського чемпіона Європи дискваліфіковано на 6 років

Чемпіона Європи з важкої атлетики Дмитра Чумака дискваліфікували на шість років, повідомляє Міжнародне агентство допінг-тестування (ITA).…

24 часа ago

На фронті загинув чемпіон України з MMA

На російсько-українській війні загинув чемпіон України з MMA Назарій Гаврилець. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет…

1 день ago