Футбол

Екс-гравець Динамо звинуватив легенду киян у невдалій кар’єрі

Олександр Єрмаченко, який свого часу невдало намагався закріпитися в київському клубі, пригадав свою співпрацю з Андрієм Гусіним.

«Із Суркісом спілкувався десь три-чотири рази. Це були особисті розмови в його кабінеті. Останній наш діалог був, коли через непорозуміння з клубом мені перестали платити зарплату. Ми з ним поговорили, у мене було багато травм, я не грав і він сказав: «На даному етапі ми тобі зменшимо зарплату». Ситуація в клубі стала напруженою, я зрозумів, що немає вже за що триматися та битися головою об стіну.

Суркіс мені сказав, що в мене буде менша зарплата, але мені навіть її не платили. Так і не віддали. Мене підштовхували, щоб я розірвав контракт з клубом, я сильно за нього не тримався і пішов з Динамо.

Але на Суркіса образи немає, є образа на тренерський штаб. Кого маю на увазі? Царство Небесне, Андрій Гусін. У нас із ним було багато конфліктних ситуацій і непорозумінь. Я думаю, що він забрав три роки мого життя. Усе моє ставлення до футболу та кар’єру – Гусін переломив. Це для мене був переломний момент. Він не випускав мене в Динамо й у збірну не дозволяв їхати. Я навіть не потрапляв у заявку на гру.

Були такі ситуації, що я грав за юнацьку збірну України, повертався в Динамо, а він мене не випускав на поле. А за збірну я грав добре – тренери це казали. Була ситуація, що мені приходив виклик у збірну, а він телефонував їм і казав, що я зараз не готовий, і не поїду в збірну.

Чому так склалося? Я сам цього не розумів. Можливо, я десь був емоційним та амбітним, але ніколи нічого поганого не робив. Однак у Гусіна була неприязнь до мене. Він міг мене віддати в оренду чи дубль, але не хотів відпускати в інші клуби і не давав грати в Динамо-2. Мене три роки маринували! Вважаю, що це відобразилося на моєму здоров’ї. Від цього і пішли всі травми. Це все було від психології, бо я себе дуже дискомфортно відчував.

Мене штрафували майже кожного місяця! Це до моїх відносин із Гусіним підв’язано, напевно. Бо мене штрафували за все, що можна було. Наприклад, я сидів на заміні без щитків і мене за це оштрафували, або сидів на лавці, було спекотно і витягнув ноги з бутс. Навіть була ситуація, коли я приїхав у капцях на базу за кермом, і мене за це оштрафували. Тому що я маю їздити в кросівках, бо це моя безпека. Це були штрафи по 100, 200, 300 доларів. Все залежало від настрою Гусіна», – цитує Олександра Єрмаченка Український футбол.

Півзахисник встиг пограти за цілу низку клубів – Скала Моршин, Карпати Львів, Актобе, Сталь Кам’янське, Динамо-2 та інші. Нещодавно через серйозну травму 30-річний Єрмаченко завершив кар’єру і нині живе у США.

Editor

Recent Posts

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

5 часов ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

17 часов ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

20 часов ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

22 часа ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

2 дня ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

2 дня ago