Олександр Усик звернувся до голови Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, який розглядає питання про повернення російських спортсменів на Олімпійські ігри. Міжнародна спільнота засуджує намір МОК, Усик нагадав про вбивства українських спортсменів і тренерів.

На своїй сторінці в Instagram Олександр Усик звернувся до Томаса Баха, який виступає за повернення російських спортсменів на Олімпіаду, незважаючи на те, що влада країни, яку представляють ці спортсмени, вбиває мирних жителів в іншій країні.

Шановний пане Бах, я хочу звернутися до вас. Я український спортсмен; Я виграв олімпійське золото з боксу в 2012 році; Я чинний чемпіон світу у важкій вазі, мене звуть Олександр Усик. Ви хочете дозволити російським спортсменам брати участь в Олімпіаді. Російські збройні сили вторглися в нашу країну і вбивають мирних жителів. Російська армія вбиває українських спортсменів і тренерів, руйнує спортивні майданчики та зали. Медалі, які завоюють російські спортсмени, — це медалі крові, смерті і сліз. Дозвольте побажати мирного неба над вами, міцного здоров’я та щастя.