Український півзахисник Михайло Мудрик у зимове трансферне вікно перейшов із донецького Шахтаря до лондонського Челсі, підписавши тривалу угоду з «аристократами».

Приватний літак, таємна поїздка до Туреччини, солідні переговори та великі гроші – все це означало, що Михайло Мудрик пішов до Челсі, а не до Арсеналу. Авторитетне видання The New York Times розкрило незвичайне залаштунки другого за величиною трансферу у зимове вікно.

Мудрик коштував Челсі майже 90 мільйонів фунтів стерлінгів. Вінгер, який підписав контракт із лондонцями до кінця червня 2031 року, став третім найдорожчим гравцем в історії клубу. Челсі заплатив більше лише за Енцо Фернандеса та Ромелу Лукаку.

У зимове трансферне вікно Мудрик був близьким до переходу в інший клуб із Лондона – Арсенал. Клуби довго обговорювали трансфер українця, а сам гравець привітав перспективу переходу на Емірейтс Стедіум.

Але переговори Арсеналу із Шахтарем затяглися. Сторони не змогли дійти згоди, чим і вирішив скористатися Челсі. Американські власники клубу вирішили «захопити» футболіста і зробили це незвичайним та ефектним способом. Історію трансферу описало видання The New York Times.