Генерального секретаря Федерації карате кіокушин Росії Сергія Увицького було ліквідовано Збройними силами України, повідомляє офіційний сайт ФКР.

Повідомляється, що 41-річний Увицький загинув «під час виконання бойового завдання» на Донбасі. Він був чемпіоном Європи 2010 року, срібним призером кубка в Японії та абсолютного чемпіонату Європи, чемпіоном та багаторазовим призером першостей Росії.

На війні в Україні Увицький перебував у так званому добровольчому загоні Російський союз бойових мистецтв (РСБІ) «Союз», який був створений у грудні минулого року, а до нього увійшли багато російських представників бойових мистецтв.

Нагадаємо, що з весни 2014 року бойові дії в Україні велися на окремих територіях Донецької та Луганської областей, на яких сепаратисти за підтримки Росії проголосили так звані «ДНР і «ЛНР».

24 лютого минулого року президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.