Екс-чемпіон світу в надважкій вазі Ентоні Джошуа проведе поєдинок у Лондоні 1 квітня на арені О2 проти 29-річного американця Джермена Франкліна, повідомляють одразу кілька зарубіжних видань.

За інформацією британської Sportsmail, представники Джошуа та Франкліна погодили фінансові умови поєдинку, і мали підписати контракт у другій половині дня у понеділок, проте американський портал ESPN з посиланням на свої джерела повідомляє, що згода досягнута, але документи ще не підписані і Джошуа має напоготові запасні варіанти суперника у бою 1 квітня.

Для 33-річного Джошуа це буде перший бій після двох поспіль поразок від Олександра Усика та втрати своїх титулів у надважкій вазі. Спочатку британський боксер планував повернутися на ринг ще в грудні, але потім його наступний бій було відкладено, ймовірно через пошуки нового тренера.

Очікується, що Джошуа готуватиметься до бою в США, а його тренером, ймовірно, стане американець Дерек Джеймс, який працює з Ерролом Спенсом і Джермеллом Чарло, і визнаний найкращим тренером минулого року Американською асоціацією журналістів, які пишуть про бокс.

29-річний Франклін став відомим британським шанувальникам боксу після поєдинку проти Ділліана Уайта в листопаді минулого року в Лондоні, в якому він програв близьким рішенням суддів.

«Джермен Франклін — суперважкоатлет світового класу, готовий повернутися додому з великою перемогою, — сказав ESPN промоутер американця Дмитро Саліта. — Ми сподіваємося завершити операцію найближчим часом».

«Я, як і більшість глядачів та журналістів, вважаю, що Джермен переміг у бою з Уайтом, – додав промоутер. — У нього є певна схожість з Енді Руїсом. Руїс теж був аутсайдером, і вони схожих габаритів, мають швидкі руки, гарну щелепу, вміння йти вперед і бажання перемогти».