Новини

Росіян та білорусів можуть повернути у міжнародний спорт

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назвав умови, які мають стати основою для повернення спортсменів із Росії та Білорусі до міжнародного спорту.

Виконком МОК після свого засідання підбив підсумки в офіційній заяві.

В організації зазначили, що санкції проти РФ та Білорусі залишаються чинними. Проведення міжнародних турнірів на території обох країн заборонено. Прапори, гімни та інші символи цих країн не мають з’являтися на змаганнях. Офіційні особи не можуть бути запрошені та акредитовані на будь-який спортивний захід міжнародного рівня.

При цьому питання з виступом спортсменів розглядалося окремо. У МОК назвали умови, за яких росіяни та білоруси зможуть повернутися до міжнародного спорту.

Спортсмени виступатимуть у нейтральному статусі та візуально не зможуть ніяк представляти свою країну. На старти зможуть виходити лише ті спортсмени, які не були помічені в активній підтримці повномасштабного військового вторгнення в Україну. Також МОК вимагатиме повного дотримання антидопінгових правил та проводити регулярні перевірки в індивідуальному порядку.

Крім того, Міжнародний олімпійський комітет схвалив пропозицію Олімпійської ради Азії надати представникам Росії та Білорусі можливість виступити на регіональних турнірах із дотриманням усіх вищезазначених умов.

Варто зазначити, що участь російських та білоруських спортсменів на азіатських турнірах поки що не підтверджена спортивними федераціями, які проводять там змагання.

Editor

Recent Posts

Усик більше не фаворит. Букмекери різко змінили котирування перед боєм із Ф’юрі

Експерти не знають, хто виграє бій за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. Поєдинок…

19 минут ago

Український футболіст розповів, як в Грузії його команда грала на контору

Ексзахисник Десни Андрій Мостовий, який зараз живе в Німеччині та грає у футбол на аматорському рівні,…

51 минута ago

Де дивитися бій Усик – Ф’юрі

Ексклюзивним транслятором бою в Українї став медіасервіс MEGOGO. Переглянути поєдинок наживо можна буде за передплатами "Легка",…

1 час ago

Що зміниться в разі перемоги Усика над Ф’юрі або його поразки

Український боксер Олександр Усик зійдеться в ринзі з британцем Тайсоном Ф'юрі за титул абсолютного чемпіона…

2 часа ago

Усику перед боєм з Ф’юрі приписали майже 5 кіло зайвої ваги

Під час зважування перед боєм Олександр Усик - Тайсон Ф'юрі українському боксеру помилково приписали зайвих…

2 часа ago

Почеттіно попередив про серйозність травми Мудрика

У лондонському «Челсі» опублікували нові подробиці щодо стану здоров’я Михайла Мудрика. Українець отримав небезпечну травму…

3 часа ago