Головний тренер «Зорі» Патрік ван Леувен, який раніше працював керівником академії донецького «Шахтаря», розповів про проблеми, з якими стикався в юнацькому футболі вихованець «гірників» Руслан Маліновський, який перебрався у січні з «Аталанти» до «Марселя».

«Він був меншим за інших. Якщо йому завжди вдавалося знаходити розумні рішення, то в єдиноборствах він страждав. Кожен молодий гравець має період зростання, коли в нього не віриш. У нас було трохи менше впевненості у тому, що він може зробити. Але академія розуміла, що ми не можемо його відпустити. Він повернувся, щоб грати у другому дивізіоні. Саме тут він справді почав розуміти, що йому потрібно зробити, щоб стати професійним футболістом. Період, коли його вже не було у «Шахтарі», змусив його усвідомити ще деякі речі щодо того, як продовжувати розвиватися», — сказав ван Леувен.

Нагадаємо, «Марсель» орендував Маліновського у «Аталанти» на півроку із зобов’язанням викупу. Українець вже встиг провести 3 матчі за провансальців, але гольовими діями в них не відзначився.