Футбольний експерт Віктор Леоненко прокоментував повернення українського захисника Ярослава Ракіцького до донецького «Шахтаря»:

«Блудний син повернувся додому, що тут ще можна сказати. Я до нього завжди нормально ставився. Мабуть, Йовічевіч на нього розраховує, якщо запросив.

Я так розумію, що він уже закінчує з футболом. Мені взагалі не подобається, коли йдеш, а потім повертаєшся до клубу. Це означає, що хтось помилився. У його випадку помилився Фонсека. Він його прибрав із «Шахтаря». Тому Ракіцький не винен, і я на місці вболівальників його б не засуджував.

Його засуджують за три роки у «зеніті»? Футболістів завжди треба пробачати, бо серед них є багато дурних, і вони не є настільки підкованими політично. Я не думаю, що Ракицький – зрадник. Просто так він би до «Шахтаря» на цей час не прийшов. Тим паче він нешкідливий, відкритий та простий хлопець.

Тут питання в іншому: чи допоможе він «Шахтарю» чи ні. В УПЛ особливо навантажуватись не доведеться, а під єврокубки всі тренери просять два склади. Найімовірніше, його брали під ротацію».